ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΜ'!


Για να χαλαρώνουν οι φίλοι, και να βρίζουν ελεύθερα οι οχθροί μας...

TV Shows, news και... καμιά μαλακία να περνά η ώρα...

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Review: Melrose Place Reboot: Back With a Vengeance (and one vixen less...)


It's Back! It's back and it's GOOOOOOD! Μιά από τις (ίσως) πιο πολυαναμενόμενες σειρές της φετινής σεζόν, έκανε χθες/σήμερα την πρεμιέρα της, και παρά τα όσα "άσχημα" γράφτηκαν από κριτικούς (ως επί το πλείστον), δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακό. Τουλάχιστον, αν το συγκρίνουμε με τον πιλότο του Original MP, αυτό το θεωρώ πιο καλό, πιο οριοθετημένο, πιο right on the money, πιο ειλικρινές με το τι ακριβώς πρόκειται να δούμε! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή....

Warning: Μάλλον θα είναι μεγάλο ποστ... :geek:
We really miss you...


Ξεκινάμε με τους χαρακτήρες. Και φυσικά από τους alumni! Μichael Mancini, MD. Το μεγαλύτερο κάθαρμα που κυκλοφόρησε ποτέ στην τηλεοπτική πιάτσα των '90s! Μοίχος, εκβιαστής, ερωτύλος (σχεδόν πήρε όλες τις πρωταγωνίστριες της σειράς ο μπαγασάκος!), παντρεμένος 4-5-6-ποιός ξέρει στ'αλήθεια να πει-φορές, και μάλιστα αρκετές φορές με την ίδια γυναίκα, υπεύθυνος για τον θάνατο της αρραβωνιάρας του (Kimberly Shaw, MD/ubber psycho bitch!), η οποία τελικά δεν πέθανε, αλλά επέστρεψε για να αναγκάσει τον λατρεμένο μας γιατρό να την αποτελειώσει (την έστειλε στο ψυχιατρείο), και άλλα πολλά, είναι λίγα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τον Michael! Προς το παρόν, δεν μας έχει δείξει ακόμα τίποτα, απλά και μόνο ότι ΞΑΝΑπαντρεύτηκε, ενώ έχει έναν 20something μπάσταρδο γιο, ο οποίος τοποθετείται χρονικά πριν την έναρξη της σειράς, και τέλος, ο αγαπημένος μας γιατρός, μπορεί να ευθύνεται και αυτός για την δολοφονία της πρεμιέρας...!

Η σκηνή που περιμέναμε όλο το καλοκαίρι... Face off!


Mrs Sydney Andrews Mancini μπλα μπλα... Η Νο3 bitch του original MP. Νο3 μόνο και μόνο γιατί ήταν πιτσιρίκα τότε, γιατί τώρα που μεγάλωσε, Oh boy, το βλέμμα της και μόνο σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι η πανούργα Syd που γνωρίσαμε πριν 17 χρόνια και αγαπήσαμε, αλλά 100 φορές χειρότερη! Κατάφερε και γλύτωσε από τον υποτιθέμενο θάνατό της, την ημέρα του γάμου της, και επέστρεψε στο melrose να αναλάβει την διαχείριση των apartments, να γίνει φίλη (?) με τους υπόλοιπους, να κυκλοφορεί με ένα ποτό στο χέρι, διαβολική και συνάμα Κυρία με Κάπα κεφαλαίο, και να πετάει ατάκες τύπου:

- You're evicting me? You can't do that.
Sydney: Actually, I can do a lot worse. Just ask the people who used to live here.

R we ready to ruuummmmmble?


Και μετά αναρωτιέστε ποιος να θέλει να την σκοτώσει? Χελόου! Υπάρχουν άπειροι υποψήφιοι, και από τώρα αλλά και από τα παλιά! Αυτοί οι 2 προς το παρόν από τους παλιούς, αναμένουμε να δούμε την αδερφή της Σιντ, Jane Andrews Mancini, την my personal fave φωτογράφο Jo Reynolds, και αν όλα πάνε καλά, την λατρεμένη ναυαρχίδω (Pardon my french) της σειράς, mrs Amanda Woodward!

Out with old, in with the new... Από την πρώτη μας γνωριμία με τους καινούργιους 6, βλέπουμε κάποιες σχετικές ομοιότητες με τους παλιούς! Ας ξεκινήσουμε με την πιο αδιάφορη (υποκριτικά) Ashlee Simpson W...hy did they cast her? όσες φορές εμφανίστηκε στην οθόνη, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν είναι "πνίχτε την", και "amazing nose job!" Επιεικώς απαράδεκτη, ατάλαντη (Dushku, u-no-suck-no-more!), αλλά με την δική της ατζέντα. Χμ, πανούργα Βάιολετ, για να δούμε τι θα δούμε. Οψόμεθα. Όσον αφορά κάποιο συσχετισμό της με παλιότερο χαρακτήρα, θα την έλεγα ως τόσο βλαμμένη όσο η Alison-the early years, with a touch of βλαχιάς της Amy Locane, η οποία ήταν εξίσου απαράδεκτη, και έφυγε γύρω στο 10ο επεισόδιο, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει και με την... αυτήνε!

ναι, αυτή με το κόκκινο, για αυτήν θα μιλάνε όλοι!


Περνάμε στο happy couple της σειράς, τον Τζόνα Μίλερ και την κοπέλα του Ράιλι Ρίτσμοντ. Ο Τζόνα ασχολείται με την σκηνοθεσία και η Ράιλι είναι δασκάλα. Είναι ζευγάρι 5 χρόνια, και για να γιορτάσουν την επέτειό τους ο Τζόνα έκανε πρόταση γάμου. Είναι τόσο γλυκανάλατοι όσο η Jane και ο Michael στην 1η σεζόν! Μετά που άρχισε τις ίντριγκες ο Μάικλ, δεν ήταν καθόλου ρομαντικούληδες ούτε γλυκανάλατοι, και κάτι τέτοιο ψιλιάζομαι ότι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση... Επίσης ο Τζόνα μου θυμίζει πολλά στοιχεία του Billy Campbell (Andrew Shue), του ονειροπόλου και φιλόδοξου wannabe συγγραφέα, ο οποίος και αυτός ξεκίνησε γλυκούλης και ρομαντικούλης, και κατέληξε καλό καθαρματάκι!

Ντέηβιντ Μπρεκ, ο γιος του Michael Mancini! Απατεωνάκος, με σκοτεινό παρελθόν (παρόν και μέλλον...), είχε σχέση με την Syd, η οποία του είπε ότι τα έφτιαξε μαζί του για να την ξαναπέσει στον πατέρα του (γλυκιά!), και το παλικαράκι τσαντίστηκε, αλλά ξαναχάρηκε μετά όταν του είπε ότι ήταν καλύτερος εραστής από τον μπαμπά του! Το μήλο και η μηλιά... Θυμίζει λίγο από Jake Hanson (Grant Show), έτσι επαναστάτης, ρέμπελος καθικάκι, καθαρματάκι κλπ, αλλά έχει να φάει ακόμα πολλά ψωμιά (και γκομενάκια), μέχρι να γίνει Τζέηκ! Και μια παρενθεσούλα - Αρχικά, το σενάριο έλεγε ότι θα ήταν ο γιος του Τζέηκ, αλλά επειδή ο άλλος δεν έχει κλείσει ακόμα για εμφάνιση, τον έκαναν γιο του Μάικλ, ο οποίος σαν ηθοποιός είναι πιο ζήτουλας και needy, και είπε ναι στη σειρά πριν καν του το ζητήσουν!

Η Λόρεν Γιανγκ (Stephanie Jacobsen- Η γνωστή μας Kendra Shaw από το BSG RAZOR, και η what's her face από την κομμένη Sarah Connor!) είναι μια φοιτήτρια ιατρικής, η οποία μετά την ανεργία του μπαμπά της (κοινωνικό μήνυμα για τα οικονομικά δρώμενα της Αμερικής στο Melrose!), ψάχνει να βρει τρόπους να μαζέψει λεφτά να πληρώσει τα δίδακτρά της, ειδάλλως θα γίνει γιατρός μόνο σε κάποια daytime soap opera! Και η λύση του οικονομικού της προβλήματος εμφανίζεται από το πουθενά, με την μορφή του pimp in a white shining armor! Κοπέλα μου, στο melrose Place είσαι. Οι μισές που πέρασαν από εκεί ήταν επαγγελματίες πόρνες και οι άλλες μισές εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως, τι νόμιζες, εσύ θα γλίτωνες? Αν και ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιον δρόμο θα ακολουθήσει (γιατί ίντριγκα χωρίς ηθικό δίλημμα δεν υπάρχει!), πάντως εγώ προτιμώ να την βλέπω με σέξι φορεματάκια, πάρα με τα scrubs! Και αυτή έχει μια δόση από Alison, έτσι αφελής και down to earth που είναι... απλά αυτή είναι way hotter από την Cortney Thorne Smith!

Off to do my job! Working Girl, in the makings...


Όγκι Κιρκπάτρικ! Εδώ υπάρχει ψωμί. Ίσως ο λιγότερο εμφανισμένος χαρακτήρας της πρεμιέρας, και μάλλον ο πιο ενδιαφέρον απ' όλους! Σεφ ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν μας απασχολεί! Το φινάλε του επεισοδίου τον δείχνει υπερβολικά ύποπτο! Είναι όντως το καλό παιδί; We shall see... Έχει κι αυτός στοιχεία από Τζέηκ, και ίσως και φέρνει και λίγο σε Matt Fielding (Doug Savant-Ο κωλοτέλειος Τομ από τις νοικοκυρές!), μιας και οι 2 είναι πολύ καλοί φίλοι στους γείτονες, συμπονετικοί, βοηθούν κλπ κλπ, και επίσης φαίνεται να έχουν και οι δύο κάποια κρυμμένα μυστικά - απλά του Matt ήταν η γκεοσύνη που τον διακατείχε!

Target acquired... Full attack, coming soon!


Τελευταία και καλύτερη, η δεσποινίς Έλλα Σιμς (αχ βρε Ρούμπι-Katie Cassidy), η απόλυτη μορφή της σειράς! Ίσως να συγκρίνεται στην bitch-οσύνη με την Amanda, ίσως να είναι και χειρότερη! Αυτή όμως δεν μένει μόνο εκεί, αλλά το τραβάει παραπέρα. Είναι επιτυχημένη και αποφασισμένη να γίνει ακόμα πιο πετυχημένη Publicist, δυναμική γυναίκα, πολύ καλός γυναικείος χαρακτήρας, άψογη ερμηνεία, σε κερδίζει άμεσα και αυτομάτως την αναγάγει βασική πρωταγωνίστρια και ένα σκαλί παραπάνω απ' όλους τους υπόλοιπους (μην ξεχνιέστε, η Ashlee είναι 4 πατώματα κάτω από τους υπόλοιπους). Η τύπισσα είναι καλή, ξέρει τι θέλει, θα κάνει την ίντριγκα της για να το αποκτήσει, και κατά την διάρκεια αυτού θα παίξει και με δυο-τρεις γκόμενους, τρεις-τέσσερις πιτσιρίκες, και επειδή στο τέλος θα πρέπει να διαλέξει, θα τους πάρει όλους μαζί, γιατί έτσι πρέπει να κάνει η σωστή trisexual vixen των '00s! Ρισπεκτ λέμε στην Έλλα, απόλυτη γυναικεία μορφή! Πραγματικά στο άκουσμα των αρραβώνων των Τζόνα-Ράιλι, δεν ξέρουμε αν στεναχωρέθηκε για τον Τζόνα, για την Ράιλι, ή και για το γεγονός ότι ένα ερωτευμένο φρεσκοαρραβωνιασμένο ζευγάρι, δεν θα πέσει τόσο εύκολα στο κρεβάτι μαζί της! Ελλα, θυμίσου, είμαστε μαζί σου! You own the place, από το πρώτο μιλισεκόντ εμφάνισής της! Βρωμάει χιλιόμετρα μακριά Amanda Woodward, ή έστω η "απαλλαγή της" (στρατιωτική αργκό, ftw). Η Αμάντα θα είναι τοοοοοοσο περήφανη γι αυτήν!

The female mantis, after finishing off her prey...



In conclusion, έχουμε και λέμε. 6 νέοι άνθρωποι, ένας φόνος-πολλοί ύποπτοι, έρωτες, μίση, ήθικα/ανήθικα διλήμματα, λίγο σεξ (προς το παρόν), φιλόδοξοι άνθρωποι, ταπεινοί άνθρωποι, καλά κρυμμένα μυστικά... Ω, ναι, αυτό είναι το παλιό melrose, δεν υπάρχει αμφιβολία. Λίγα πράγματα άλλαξαν 10 χρόνια μετά. Κάποιοι μεγάλωσαν, η αυλή έχει διαφορετικά πλακάκια, αλλά οι ένοικοι είναι έτοιμοι να ζήσουν τα πάντα, χωρίς ενοχές! Επαναλμβάνω, συγκρίνοντας αυτόν τον πιλότο με τον παλιό, τον θεωρώ καλύτερο, πιο σπιντάτο, πιο "μπαίνω στο ζουμί"! Και με άρεσε! Αν συνεχίσει έτσι, μιλάμε για ολοκληρωτική αναβίωση.
Και ας θυμηθούμε λίγο κι ένα tagline του original melrose place:

"Lying, cheating, stealing, seduction, backstabbing, betrayal, murder...
it's just another day at Melrose Place"

Και όντως, έτσι ήταν αυτό το επεισόδιο...

Υγιαίνετε... will they?


Και για τους νοσταλγικούς, ένα fanvid με τα credits της παλιάς σειράς, ΜΕ ΟΛΟΥΣ όσους έπαιξαν ποτέ...



Καλό χειμώνα να έχουμε, καλές ίντριγκες, και όσοι το είδατε μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας!

1 σχόλιο:

The Dude είπε...

Silly dialogues : checked
Pretty faces : checked
Generally Crapiness : checked
Ashley "Αγγούρι" Simpson : checked
Katie "Αιμοβόρα publicist" Cassidy : καράchecked

Ναι, σχεδόν το λάτρεψα!