ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΜ'!


Για να χαλαρώνουν οι φίλοι, και να βρίζουν ελεύθερα οι οχθροί μας...

TV Shows, news και... καμιά μαλακία να περνά η ώρα...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

τιν ντράμα, φορ δε γουίν!

Οκ, το ξέρω ότι θα το φάω το κράξιμο, αλλά σκασίλα μου! Πριν λίγες ώρες (και μετά από έναν τρελό μαραθώνιο) τελείωσα την 24αρων επεισοδίων 1η σεζόν του 90210, το περσινό remake hit του cw. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι τέτοιο καιρό ανυπομονούσα να ξεκινήσει, για 3 λόγους. Πρώτον, γιατί είχα μάθει πως στο remake αυτό έχει βάλει το χέρι του ο Νο2 pεrsonal fave και ubber Θεϊκός Rob Thomas της Veronica Mars (και των άκλαυτων, δυστυχώς, cupids). Δεύτερον γιατί θα έκαναν guest appearances κάποιοι alumni του West Beverly Hills High, της τάξης του '93, συμπεριλαμβανομένου και της πρώτης μου αγάπης Shannen Doherty/Brenda Walsh, που μας είχε εγκαταλείψει το 94 για να πάει στο Λονδίνο, με υποτροφία στην Royal Arts Academy of London, και έκτοτε αγνοούσαμε την τύχη της (:sad:). Και τρίτον, και ημί-σημαντικό, όπως και να το κάνουμε, μεγάλωσα με αυτή τη σειρά, και ασχέτως που την παράτησα στο τελείωμα της 4ης σεζόν, πάντα την αναπολώ. Έτσι λοιπόν, οι παραπάνω λόγοι με είχαν κάνει να ανυπομονώ για την πρεμιέρα. Και εδώ αρχίζουν οι αναποδιές...


Ξεκινάμε με την πρώιμη αναχώρηση του Rob Thomas, ο οποίος κλείνει 2ετές συμβόλαιο με το abc για 2 σειρές, και πλέον η τύχη της σειράς και η εξέλιξή της αγνοείται στα χέρια των επόμενων παραγωγών/συγγραφέων κλπ. Κάνω την καρδιά μου πέτρα και βλέπω την πρεμιέρα. Οκ, ωραίες φάτσες (ω, τι πρωτότυπο!), κλασσικό τιν στόρι, και 2 χαρακτήρες από τα παλιά που όπως και να το κάνουμε, μας είχαν λείψει. Και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4-5-6 επεισόδια... Οκ μέχρι εδώ, γίνεται η σύνδεση με την παλιά ιστορία, μαθαίνουμε τα βασικά, αλλά... Οι παλιοί κλέβουν την παράσταση, σε βαθμό που βαριέσαι (ναι, καλή η Μπρέντα, αλλά... move along, nothing more to see here! Ή τουλάχιστον δείξε, αλλά όχι συνέχεια...).



Τι γίνεται με τους νέους? Που είναι? Ποιοί είναι? Γιατί είναι αυτοί που είναι? Οι παραγωγοί, σε προσπάθεια να προμοτάρουν την σειρά στους παλιούς φανς, επικεντρώνονται στους παλιούς χαρακτήρες, και ξεχνάνε την εμετική Άννι, τον καλούλη Ντίξον, την παρείσακτη/σχεδόν ίμο Σίλβερ, την μπίτσι-κακoμαθημένη Ναϊόμι, τον αθληταρά (huh?) Ήθαν, τον άχαρο νέρντι Ναβιντ (άξουαλι, εγώ τον φωνάζω Ναϊιβ-see what i did there? :p), και τέλος, την "είμαι πρωταγωνίστρια και μαστουρώνω συνέχεια", τριτοκλασσάτη Αντριάννα. And don't even get me started για τον δασκαλάκο που ήταν λεβεντιά!




Οι μέρες περνούν βασανιστικά αργά και βαρετά στο Μπέβερλι, όπως και τα πρώτα 7-8 επεισόδια της σειράς... Με ελάχιστες εξαιρέσεις τους παλιούς (λόγω προηγούμενης λατρείας, αλλά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης στη σειρά) αλλά και την θεϊκή, λατρεμένη Lucille Bluth/γιαγιά Jessica Walter που κλέβει την παράσταση και χαρίζει το γέλιο σε πολλές ανιαρές στιγμές, ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε τους "κανονικούς" πρωταγωνιστές, τους τινς του τιν ντράματος! Και εδώ έρχεται η ανατροπή.



Ολοκληρωτικό reboot, με νέα showrunner την Rebecca Rand Kirshner (η οποία κυρία είχε εκτελέσει καθήκοντα σεναριογράφου/story editor στη λατρεμένη μας Buffy, και υπήρξε σεναριογράφος και αργότερα η showrunner των επίσης λατρεμένων Gilmore Girls, μετά την αποχώρηση της Palladino) και επιτέλους αρχίζει να ξεδιαλύνει το τοπίο στο who is who! Η Άννι παραμένει εμετική, απλά ξέρουμε ότι είναι λόγω βλακείας και απλά είναι τόσο αηδιαστικά καλή, επίσης λόγω βλακείας, ο Ντίξον είναι ένα παιδί που θέλει να περάσει καλά, αλλά απλά όλα πάνε στραβά, ο Ήθαν δεν είναι ο απλός αθληταράς, αλλά χεστήκαμε, η Σίλβερ είναι όμορφη, αλλά χτικιάρα, και είναι πλέον ημί-ίμο, ο Ναβίντ.... who? Αρκετά με τις δευτεράντζες, πάμε στο ζουμί!


Η Αντριάννα από τυχαία μαθήτρια αναγάγεται σε μία από τις βασικές πρωταγωνίστριες, με ένα arc που αν και ξενέρωτο και λίγο too much, καταφέρνει να μας κερδίσει και να την συμπαθήσουμε! Προσθέτουμε τον νέο Ντύλαν των '00s, το κακό παιδί που είναι πολύ κακός για να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του Μπέβερλι, αλλά κατά βάθος είναι κι αυτός ψυχούλα, αλλά... πολύ κωλόπαιδο ο Λίαμ τελικά! Επιτέλους, έναν ενδιαφέρων ανδρικός χαρακτήρας. Βάζουμε και άλλη μία genuine bi-atch, να κάνει την μεγάλη αδερφή (Jenn, σε ευχαριστούμε που ήρθες... ήσουν αυτό που έλειπε!). Και φτάνω στην αποκάλυψη της σειράς.


Η Ναϊόμι, κατά κόσμον AnnaLynne McCord, καταφέρνει να δώσει νέα έννοια στον ορισμό bitchy blonde, και προσθέτει και την λέξη bimbo σε όλα αυτά! Είναι πραγματικά ενδιαφέρον, αν σκεφτείς ότι οι περισσότερες bitches ήταν πάντα κακιές γιατί μπορούσαν, και πάντα ήταν έξυπνες. Αυτή είναι χαζή και την γουστάρουμε, γιατί ενώ είναι ωραία, popular, τίγκα στην ίντριγκα κλπ κλπ, συμπεριφέρεται σαν την geekiest of them all, για τα πιο απλά πράγματα, γιατί τσαντίζεται που δεν κέρδισε το στέμμα, αλλά θα το παραλάβει για να μην κουράζει την νικήτρια (λολ!), και γιατί θα πει την ατάκα από το πουθενά, και θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν δεν κατάλαβες καλά, ή αν όντως η Αντριάννα αποκαλεί τον Ναβίντ "σουσαμένια μπαλάκια!"



Πλέον οι χαρακτήρες είναι αυτοί, τους μάθαμε και τους μαθαίνουμε, και παρόλα αυτά συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Δεν είναι και οι πιο ψαγμένοι 16αρηδες της γης, ούτε έχουν τα υπέρ-άλυτα προβλήματα και κακουχίες. Αλλά είναι ορίτζιναλ γιατί απλά μας παρουσιάζουν μια νεολαία του σήμερα, που δεν ξεφεύγει πολύ από την πραγματικότητα...

Οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε ευχάριστα, τόσο ευχάριστα όπως πέρασε η ώρα παρακολουθώντας τα 16 επεισόδια σε περίπου 3 μέρες! Εκπληκτική στιγμή της σειράς, το επεισόδιο 18 όπου κατ' εμέ, αξίζει μια θέση στις 20 καλύτερες στιγμές της tv της σεζόν που μας πέρασε - σίγουρα στο τοπ5 του είδους της ως σειρά! Δεν σου δημιουργεί τρελούς προβληματισμούς, ούτε σε αναγκάζει να μπεις στην θέση των ηρώων, αλλά σε διασκεδάζει και σε φέρνει σε θέση να λατρέψεις χαρακτήρες, είτε γιατί ανεβαίνουν τον "Γολγοθά" τους, είτε γιατί είναι τόσο χαριτωμένα χαζές, που δεν γίνεται να μην τις λατρέψεις-αν και τα σέξι μπουτάκια σε αναγκάζουν να τις βλέπεις και με άλλο μάτι!




Η αρχική μου απογοήτευση μετατράπηκε σε ενθουσιασμό για την συνέχεια της σειράς. Οκ, πέρασε και αρκετός καιρός από την προβολή της, και σίγουρα το γεγονός ότι τα είδα μαζεμένα χωρίς breaks, hiatus κλπ, βοήθησε πολύ. Απλά αν αυτή η 1η σεζόν είναι εισαγωγική, τότε πραγματικά ανυπομονώ για την συνέχεια... Και για να κάνω κι εγώ την σύγκρισή μου, στα σημεία κερδίζει με μικρή διαφορά η 1η σεζόν του νέου 90210 από το παλιό, γιατί όπως και να το κάνουμε έκανε μεγάλη στροφή στην πορεία της, και γιατί η 1η σεζόν του ορίτζιναλ ήταν τίγκα σε ανιαρούς νεανικούς προβληματισμούς, με μία δόση άχαρου after school special στο τέλος κάθε επεισοδίου, όπου το καλό πάντα κερδίζει και "κάνε το σωστό γιατί έτσι πρέπει". Οι παλιοί στα μισά της 1ης σεζόν, έχτισαν χαρακτήρες γύρω από το κεντρικό ζευγάρι Brenda-Dylan, το οποίο εξελίχθηκε και εξέλιξε την σειρά από την 2η σεζόν και μετά, όπου έπαψαν να ασχολούνται με το γιατί είναι κακό να παίρνεις ναρκωτικά στο λύκειο, και άρχισαν να ασχολούνται με το πως θα περάσουν καλά (και εμείς καλύτερα!). Και τότε, είχαμε περάσει καλά... Και τώρα, με την νέα γενιά, αρχίζουμε να περνάμε πιο καλά, και να περιμένουμε για τα καλύτερα... Γιατί, ναι, χωρίς φόβο και πάθος είναι πλέον άλλο ένα guilty pleasure, πολύ κοντά στα επίπεδα του Gossip Girl...



Η 2η σεζόν ξεκινάει στις 8/9, και θα παίζει καπάκι με το remake του ακόμα πιο λατρεμένου, βουτηγμένου στην ίντριγκα, την αμαρτία, τα πάθη, κλπ κλπ Melrose Place, για το οποίο θα ασχοληθώ αργότερα μαζί του... εννοείται! Σχολιάστε ελεύθερα...

5 σχόλια:

Gus είπε...

1400 λέξεις, και ούτε μια αναφορά στους Τιτανογαμάτους subs.

Έφτυσε αίμα η ομάδα να βλέπει μπουτάκια(female κ male, whatever),
και παρ' όλα αυτά να δίνει το είναι της ώστε να μην παρασύρονται στην αμαρτία και οι λέξεις, και δεν έκανες την παραμικρή μνεία.


Βουτάω σε σκέψεις, αλλά χέστηκα κιόλας, γιατί ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ...
http://img17.imageshack.us/img17/9260/s6krg79paypemwve9pmm.png


love.

Unknown είπε...

Τι άλλο θα δούμε? Σε λίγο θα αναστηθούν και τα Ιατρικά Λογοτεχνήματα ή θα αρχίσει τον καταιγισμό post η Sheppard με τον Dude. :P

Πάντως απ' όταν έφυγε αυτός ο Headless Teddy Bear, η θεματολογία του blog έχει πάρει την κατιούσα. Και βέβαια ως καλή groupie, ο Gus έτρεξε να βάλει σχόλιο παίζοντάς το σκληρός κάνοντας σχόλια για μπουτάκια, καλύπτoντας το γεγονός ότι κλαίει σε κάθε επεισόδιο από συγκίνηση.

Μπράβο ΚΑύLα που ξαναβρήκες όρεξη και συνεχίζεις το σπορ. :)

Unknown είπε...

Kal is on steroids!!

90210 ? really ?
Στο 2-3 επεισόδιο το παράτησα, δεν αντεχοταν αυτο που έβλεπα...
ίσως Χριστούγεννα σε κάνα break να του δώσω ευκαιρία...

Dr Horrible είπε...

@ great, ναι, κι εγώ το είχα παρατήσει από ένα σημείο και μετά γιατί δεν είχε νόημα... Στην πορεία όμως απέκτησε και με το παραπάνω... Δεν λέω ότι είναι και το ubber teen drama, αλλά βλέπετε ευχάριστα, αν σκεφτείς κιόλας ότι είδα 8 επεισόδια μαζεμένα, και σταμάτησα γιατί... έπρεπε να σταματήσω! Δωσ'του μια ευκαιρία, δεν θα απογοητευτείς!

@Gus, κοίτα, τα αυτονόητα δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρουμε. Ρισπεκτ στους σαμπς, μόνο και μόνο γιατί είχα βάλει εγώ τον θεμέλιο λίθο στην πρεμιέρα... χαχαχα!


Όσον αφορά τον άλλον νεαρό, με το νέο Username, ελπίζω να έχεις κι εσύ ένα σηματάκι όπως και ο σχεδόν συνονόματόσ σου κύριος http://www.liferadio.gr/images/stories/music/prince.jpg

smugnificent είπε...

Μόλις τέλειωσα και το περιβόητο teen drama που ουσιαστικά είδα εν μέσω multitasking μεν με μια ανάσα δε. Είχα δει το πιλότο της σειράς μόλις προβλήθηκε κυρίως για χάρη του παλιού Beverly (brenda ftw κλπ)αλλά στη μέση του 3ου επ είχα αποφασίσει να παρατήσω τη σειρά με καθοριστικό παράγοντα την απέχθεια μου για την φάτσα της πρωταγωνίστριας. Μήνες μετά και μετά από την παρότρυνση του Dr (γαρνιρισμένη και με χαζές δικαιολογίες "κι άμα κάνει κάνα crossover με το Melrose πως θα το παρακολουθήσεις, πρέπει να το δεις.." lol), εξακολουθώ να μισώ την Άννι -όχι μόνο τη φάτσα της- να λυπάμαι τη Ναόμι που είναι τόσο μα τόσο χαζή, να εκνευρίζομαι που η θεά γιαγιά έπαιξε τόσο λίγο, να πανηγυρίζω για τα 2378346 κακά της μοίρας που τύχαν στην Αντ και έχουμε κάτι να βλέπουμε και να φωνάζω επιτέλους για τη προσθήκη του Λίαμ στο cast. Ούτε κατά διάνοια δεν παινεύομαι που το χω δει αλλά δε το κρύβω κιόλας (το αμαρτωλό μου μυστικό είναι το privileged ναι έχω πάει ακόμη πιο χαμηλά :P). Το είδα χαλαρά με τους τιτανογαμάτους subs που ξέρω ότι προέκυψαν μετά από τεράστιο κόπο- φαντάσου αντί να κοιτάς τα μπουτάκια της να πρέπεις να προσεχεις τι λέει η Ναόμι και να το μεταφράζεις! ε όχι λοιπόν! :P-
Περιμένω λοιπόν -όχι με αγωνία αλλά ναι την περιμένω- την πρεμιέρα της 2ης season σε λίγες μέρες