ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΜ'!


Για να χαλαρώνουν οι φίλοι, και να βρίζουν ελεύθερα οι οχθροί μας...

TV Shows, news και... καμιά μαλακία να περνά η ώρα...

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Chicken Dance Anyone?





Εδώ και 2-3 μέρες ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη εδώ και κάποια χρόνια, θα πρέπει πλέον να θεωρείται γεγονός. Το Arrested Development θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Η εγκυρότητα της είδησης νομίζω ότι δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί, από τη στιγμή που το είπε και η Kristin (την οποία ο Dr Horrible θεωρεί ανάλογου διαμετρήματος με τους Carl Bernstein και Bob Woodward).

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν φυσικά να αρχίσω να σκέφτομαι μήπως κάναμε μαλακία που ονομάσαμε έτσι το blog και όχι ως Bob Loblaw Law Blog και να προγραμματίζω το πότε θα κάνω ένα re-run στην αγαπημένη μου κωμική σειρά. Μετά όμως από λίγη ώρα που σταμάτησα να συμπεριφέρομαι και να σκέφτομαι σαν 16χρονη groupie των New Kids On The Block, άρχισα να έχω second thoughts.

Ασφαλώς και η αίσθηση ότι η σειρά είχε ακόμα πολλά να δώσει δεν έχει ξεφτίσει μέσα μου αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο μπορεί να το επιτύχει αυτό με μια ταινία 1,5 ώρας. Δεν το συζητάμε ότι η εμπορική επιτυχία είναι δεδομένη αφού πέρα από την τεράστια fan base της σειράς, το budget δεν θα είναι τόσο μεγάλο για την εταιρεία (ναι οι μαλάκες της Fox θα είναι από πίσω), ενώ και ο Michael Cera θεωρείται αυτή τη στιγμή από τα πιο hot ονόματα του Hollywood, μετά το Juno και το Superbad. Εξετάζοντάς το όμως από τη σκοπιά του εγωιστικού καθικιού, που δεν θέλει με τίποτα να ρισκάρει να απομυθοποιήσει οτιδήποτε από τη σειρά, βρίσκω πολλά αρνητικά στο όλο εγχείρημα.

Όταν κάνεις μια τέτοια ταινία έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου, ότι πέρα από τους fan που έχουν δει τη σειρά
πρέπει να ικανοποιήσεις και όλους τους υπόλοιπους. Αυτό αυτόματα θα επιφέρει και κάποιες "εκπτώσεις" είτε για να παρουσιάσεις τους χαρακτήρες στο νέο κοινό, είτε για να εξηγήσεις λίγο από το background story, που έκανε τη σειρά τόσο λατρεμένη. Και οκ θα μπούν και κάποια από τα recurring jokes αλλά φοβάμαι ότι κάποια μπορεί να μην χωράνε στην ταινία. Και αν και οι δημιουργοί με το cast θα παραμείνουν σχεδόν οι ίδιοι (το σενάριο το γράφει ο ίδιος ο Hurwitz), έχουν περάσει και κάποια χρόνια. Ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί ότι θα έχουν τον ίδιο οίστρο? Needless to say, ότι είναι 2 πολύ διαφορετικά πράγματα η δημιουργία μιας σειράς και μιας ταινίας...

Δεν τίθεται θέμα για το αν θα την δω ή όχι αφού πιθανότατα θα είμαι έξω από τον κινηματογράφο από την προηγούμενη μέρα της πρεμιέρας, με το αντίσκηνό μου, το σαντουιτσάκι μου and all, σαν τους Ιάπωνες που περιμένουν να βγεί το νέο gadgetάκι της Nintendo. Αλλά δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι το μεγαλύτερο καλό που μπορεί να κάνει η ταινία, είναι να ωθήσει κάποιους να δουν και να εκτιμήσουν και αυτοί, μία από τις καλύτερες και εξυπνότερες σειρές που υπάρχουν εκεί έξω (ίσως τελικά δεν είμαι τόσο μεγάλο εγωιστικό καθίκι, όσο νόμιζα).

Time will tell...

7 σχόλια:

smugnificent είπε...

Έχεις μεγάλο αντίσκηνο ή πρέπει να φέρω το δικό μου να στήσω δίπλα. Και ξέχνα τα σαντουιτσάκια, θα φέρω ταπεράκι με κεφτέδες :P

Πέρα από τις όποιες ανησυχίες μου για το αποτέλεσμα την περιμένω πως πως την ταινία γιατί μιλάμε για Arrested, έτσι, οπότε στη χειρότερη θα ναι πολύ καλό :P

Dr Horrible είπε...

Μιας και δεν έχω παρακολουθήσει (ακόμη) τη σειρά, αλλά την έχω βάλει στο πρόγραμμα μου άμεσα, δεν γνωρίζω αν η σειρά είχε κάποιο closure, κι αν είναι απαραίτητη αυτή η ταινία. Βέβαια, για όλους όσοσυς έχουν χάσει μια αγαπημένη σειρά, μια ταινία ή οτιδήποτε, είναι μια παρηγοριά. Με βάση τα 2 παραπάνω (όχι κλείσιμο και την προσμονή των fans) μακάρι να γίνει η ταινία και να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες όλων σας.

Btw, κωλοτέλειο το άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τίθεται θέμα closure της ιστορίας ή όχι, καθώς το τελευταίο που σε νοιάζει στο Arrested Development είναι το arc του. Δεν είναι το κλασσικό sit-com, τύπου Friends, Himym που έχουν μια στοιχειώδη ιστορία να πουν αλλά κάτι πολύ διαφορετικό. Τώρα που θα το δεις θα το καταλάβεις καλύτερα αυτό που σου λέω.

Η "ανάγκη" για να γυριστεί η ταινία, δημιουργήθηκε από τον τρόπο που κόπηκε η σειρά, ενώ φαινόταν ότι είχε πολλά ακόμα να δώσει.

Btw, o Tobias εξηγεί πολύ καλά το γιατί κόπηκε η σειρά αλλά και το τι εστί Fox:

http://www.youtube.com/watch?v=DeFV5GprfaQ&feature=related

Joss would be proud of him :D

Το νεότερο update είναι ότι αυτός από το cast, που φαίνεται να μην συμφωνεί για την ταινία, είναι ο Michael Cera.

tarantina είπε...

το αρθρο τα σπασε αλλα μου θυμησες τους NKOTB αιωνια τους η μνημη,αχ ο Joe McIntyre ηταν κωλοτελειος που λετε,off topic ειμαι αλλα και πότε δεν ειμαι :P οσο για το αρρεστεντ το περιμενω εναγωνιως :D

smugnificent είπε...

Για το Cera δε με πειράζει τόσο, άμα είναι μέσα όλο το υπόλοιπο cast το θεωρώ σχετικά μικρή απώλεια

Ανώνυμος είπε...

@tarantina: γι αυτό έκανα την αναφορά στους NKOTB. Για να βγάλω όλους εσάς τους lurkers του blog από τους θάμνους :P

@smug: Ναι ρε κι εγώ χέστηκα για τον Cera. Οι παραγωγοί πάντως, σίγουρα θα τον θεωρούν απώλεια, μιας και αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο του cast.

Dr Horrible είπε...

Headless Teddy Bear έγραψε...
"Δεν τίθεται θέμα closure της ιστορίας ή όχι, καθώς το τελευταίο που σε νοιάζει στο Arrested Development είναι το arc του. Δεν είναι το κλασσικό sit-com, τύπου Friends, Himym που έχουν μια στοιχειώδη ιστορία να πουν αλλά κάτι πολύ διαφορετικό. Τώρα που θα το δεις θα το καταλάβεις καλύτερα αυτό που σου λέω."

Τώρα που το είδα, και αφού το αναλύσαμε εκτενέστατα, σου ακυρώνω τα παραπάνω γραφόμενα, μιας και υπηρχε βασικό arc, και είχε και closure. ΟΛΕΣ οι σειρές έχουν έναν πυρήνα, μια αρχή, μια ιστορία, από την οποία εξελίσσεται η όποια ιστορία. Αλλιώς θα μιλάγαμε για αυτοτελή σκετσάκια, τύπου SNL, Kids in the hall, Benny hill κλπ...

Η ανάγκη για ταινία, είναι προφανώς κατάλοιπο της αγανάκτησης/στεναχώριας/θυμού των συντελεστών για το άδικο (???) κόψιμό της... Ελπίζω να μην αναλωθεί στα 3,4 reccurring jokes, και να έχει κάτι καινούργιο να μας δώσει... Τον εμπεδώσαμε πλέον τον chicken dance... Cute, δεν λέω, αλλά... Enough is enough!