ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΜ'!


Για να χαλαρώνουν οι φίλοι, και να βρίζουν ελεύθερα οι οχθροί μας...

TV Shows, news και... καμιά μαλακία να περνά η ώρα...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος cancelation (μια θλιβερή ιστορία)



Αν και το παρακάτω "άρθρο" υπάρχει ήδη στο gtvs, το παραθέτω κι εδώ για όσους δεν παρακολουθούν το VM forum... Είναι τα γεγονότα που οδήγησαν στο κόψιμο της σειράς, το τι μπορεί να ακολουθήσει στο (άμεσο, ελπίζουμε) μέλλον ως closure της ιστορίας μιας από τις πιο "powerful female characters" που έχουν παρουσιαστεί στη μικρή οθόνη...

Η σειρά είχε ένα μεγάλο hiatus (διάλειμμα) από τον Φλεβάρη (27/2 ημερομηνία προβολής του 3χ15 - Papa's Cabin) μέχρι τις αρχες του Μάη (1/5, ημερομηνία προβολής του 3χ16 - Un-American Graffiti), όπου και προβλήθηκαν τα τελευταία 5 επεισόδια back to back. Όλο αυτό το διάστημα, προβαλλόταν στη θέση της σειράς το "The search for the next pussycat doll", το οποίο λόγω της χαζοχαρουμενιάς του, έκανε σχετικά καλά νούμερα για το νεοσύστατο ακόμα CW. Όλο αυτό το διάστημα που η σειρά ήταν σε hiatus, δεν υπήρξε καμιά αναφορά για το μέλλον της, και για το πότε θα επέστρεφε στο πρόγραμμα, κανένα πρόμο, καμία επανάληψη, κάτι που να θυμίζει στον κόσμο ότι υπάρχει ακόμα αυτή η σειρά...

Στις αρχές Μαϊου, με την επιστροφή της σειράς στο αέρα, ζητήθηκε από το Rob Thomas να κάνει ένα draft, μια περίληψη για την 4η σεζόν, να δώσει μια ιδέα για το που θα μπορούσε να πάει η σειρά σαν 4η σεζόν, να διατυπώσει τις σκέψεις του.... Ο Rob σκαρφίστηκε την ιδέα του 5 χρόνια μπρoστά jump, και την Βερόνικα να ξεκινάει πρώτη μέρα στο FBI, και το έδειξε στο κανάλι υπό την μορφή αυτού του 10λεπτου preview της 4ης σεζόν που έχουμε δει. Όλο αυτό το 10λεπτο πρόμο, που ήταν μόνο για τα μάτια των κουστουμάτων στο CW, γράφτηκε, γυρίστηκε, μονταρίστηκε και παρουσιάστηκε σε 2 μέρες. Και από αυτό που είδαμε όλοι, δεν φάνηκε καθόλου προχειροδουλειά - αυτός είναι ο τελειομανής Rob Thomas.

Οι αντιδράσεις των στελεχών του καναλιού ήταν θετικές, μιας και είδαν ότι ξέφευγε από την "διαφορετική" Βερόνικα της 3ης (την οποία διαφορετικότητα την είχαν ζητήσει οι ίδιοι, για να μην έχει ένα major arc όλη τη σεζόν όπως οι άλλες 2, ώστε να μην κουράζει τους τηλεθεατές στην παρακολούθηση της σειράς - σόρι, αλλά μαλακίες, και επέστρεφε λίγο στo origin της σειράς - ένα κόριτσι σε ένα περιβάλλον καινούργιο, που πρέπει να ανταπεξέλθει και να αναδειχθεί από μόνη της, χωρίς τη βοήθεια κανενός... Veronica against the world - AGAIN!. Συν το γεγονός ότι πλέον δεν ήταν και η εξυπνότερη στη παρέα, και έπρεπε να ξαναποδείξει ότι είναι εκεί που είναι για το μυαλό της. Frak, that blows, όπως είχε πει και η ίδια!

Βέβαια, είχαν δηλώσει ότι και να μην κάνει η σειρά αυτό το Jump, θα μπορούσε κάλλιστα να επιστρέψει ως 4η σεζόν, με την Βερόνικα να συνεχίζει ως δευτεροετής στο Ηearst College, κάτι που έδινε πάρα πολλές ελπίδες για την συνέχιση της σειράς, αλλά (όπως αποδείχτηκε αργότερα) ουσιαστικά μας αποκάλυπτε ότι οι τύποι που παίρνουν τις αποφάσεις εκεί μέσα είναι ό,τι να 'ναι!

Στα μέσα του μήνα, λίγο πριν την παρουσίαση των καναλιών για το νέο πρόγραμμα 07-08 (τα γνωστά Upfronts), το κανάλι έβγαλε ανακοίνωση ότι είναι πολυ ευχαριστημένοι με το πρόμο, και ότι το μέλλον της Βερόνικα θα ανακοινωθεί στα Upfronts. Δυστυχώς, μία μέρα πριν την παρουσίαση του CW (17 Μαϊου, λίγες μέρες πριν προβληθεί το 2ωρο "season finale" - αποφάσισαν να τα προβάλουν μαζί τα επεισόδια 19 και 20), βγήκε νέα ανακοίνωση ότι λόγω της προβολής του finale, και για να δουν και τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε το "special" αυτό επεισόδιο, η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης για τη σειρά, θα γίνει στις 15/6, αφήνοντας όλο τον κόσμο ξεκρέμαστο (ακόμα και τον ίδιο τον Rob Thomas) χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση.

Τελικά, στις 15 Ιουνίου, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Rob Thomas, ότι "η σειρά είναι και επίσημα νεκρή", χωρίς καμία παραπάνω εξήγηση ή επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι. Πηγές λένε ότι η απόφαση για το κόψιμο της σειράς ήταν από τη μαμά κανάλι CBS, όπου διήυθηνε όλο το νέο εγχείρημα "CW", και δεν ήταν ευχαριστημένη από την πορεία της σειράς. Αυτά.

Και για να κλείσουμε και με το θέμα της ταινίας, ο Rob Thomas από την ώρα που έμαθε για το "θάνατο" του αγαπημένου του παιδιού, ήθελε να δώσει το κατάλληλο τέλος για αυτή τη σειρά (μιας και δεν του έδωσαν την δυνατότητα αυτή με την "αυθόρμητη" απόφαση του καναλιού να κοπεί η σειρά), κάτι στο οποίο ήταν εξαρχής θετική και η Kristen Bell, αλλά και το υπόλοιπο cast. Για ένα χρόνο δεν είχε ακουστεί κάτι, ώσπου στα μέσα Αυγούστου, βγήκε στην επιφάνεια η ιστορία της "τυχαίας" συνάντησης του Rob και της Kristen στους χώρους όπου έκανε γυρίσματα η Kristen για το Ηeroes, και από έγκυρες πηγές αποκαλύφθηκε ότι έγινε συζήτηση για την ταινία, και ότι είναι ακόμα πολύ θετικοί γι αυτό, και μόλις ανοίξει λίγο το πρόγραμμά τους (o Rob ασχολείται με 2 σειρές για το abc, και η Kristen πέρα από το Heroes, είχε/έχει κάποιες κινηματογραφικές υποχρεώσεις) θα το συζητήσουν πιο σοβαρά... Ελπίζουμε αυτή η μέρα να μην αργήσει πολύ...
Το άρθρο για την συνάντηση και την κουβέντα περί ταινίας, μπορείτε να το διαβάσετε και ΕΔΩ

Τέλος, θα κλείσω με την αγαπημένη μου ατάκα...
CW= Completely Worthless

4 σχόλια:

smugnificent είπε...

Ότι και να πει κανείς για το τρόπο που τέλειωσε η λατρεμένη μας σειρά είναι λίγο. Σε καμιά σειρά δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση καθώς φάνηκε ξεκάθαρα η προαποφασισμένη επιλογή του CW να κόψει τη σειρά χωρίς να της δώσει καμιά ευκαιρία και με χαζές δικαιολογίες κι αφορμές, ειδικά από τη στιγμή που η τηλεθέαση της 3ης season δεν υπολειπόταν σε τπτ των προηγούμενων. Το ζήτημα που ενοχλεί είναι ο τρόπος που επιλέχθηκε να σταματήσει η σειρά αφήνοντας μετέωρους όλους τους θεατές αλλά και τους συντελεστές της. Όχι απλά δεν είδαμε τις φρέσκες ιδέες του Τhomas να υλοποιούνται, αλλά δε πήραμε αυτό το κλείσιμο που περιμέναμε όλοι μας για την ιστορία της αγαπημένης μας Veronica.
Ελπίζω η ταινία να γίνει τελικά και να ρθει να δώσει αυτό το κάποιο κλείσιμο στους fans. Έγώ τη περιμένω σα τρελή πάντως.

Dr Horrible είπε...

Μια διόρθωση, Smug... Η 3η σεζόν είχε αρκετά καλά νούμερα, ίσως και καλύτερα από την 2η... Απλά το cw, σαν νέο κανάλι τότε, ήλπιζε ότι θα έκανε μεγαλύτερα νούμερα. Βέβαια, δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν θα μπορούν να παίξουν επάξια με τα άλλα μεγάλα δίκτυα, και ότι απλά θα παραμείνουν ένα μικρό αδερφάκι (όπως ήταν και οι δύο προκάτοχοί του thewb & upn)

smugnificent είπε...

Το ξέρω ότι έιχε καλά νούμερα η 3η..Γιατί εγώ τι έγραψα και έτρεξες να διορθώσεις? :P

Dr Horrible είπε...

Απλά οι 2 πρώτες ΔΕΝ είχαν τόσο καλά νούμερα... Πάντα κάθε χρόνο είχαμε θέμα αν θα κοπεί ή όχι! H 1η είχε ένα ΜΟ 2.5Μ, η 2η 2,3Μ και η 3η 2.5Μ!